URL rewriting

URL rewriting
URL Rewriting houdt het herschrijven (to rewrite) van de URL's van een website in. Url rewriting zie je voornamelijk terug op blogs en op nieuwssites. Er kunnen verschillende redenen zijn om URL rewriting toe te passen.

Het doel van URL Rewrite
Een aantal jaren geleden, konden spiders niet overweg met dynamische urls en dus bood URL rewriting een uitkomst om webpagina's beter indexeerbaar te maken. De URL's die hieruit voort kwamen, worden zoekmachine vriendelijke URL's genoemd. Door de titel van een pagina ofwel nieuwsbericht terug te laten komen in de URL, kun je meer belang geven aan de betreffende woorden. Het is dan ook van belang dat je juiste titels toekent aan pagina's. Sinds een aantal jaren kunnen de grotere zoekmachines, waaronder Google, ook dynamische webpagina's indexeren die op te roepen zijn door middel van een query string. Indien deze echter te complex worden, zullen spiders hier meer moeite mee krijgen.

Behalve dat de urls zoekmachine vriendelijker worden, ogen ze natuurlijk ook beter.
Bij dynamische content, opgeroepen met behulp van een query string, is dit in mindere mate het geval:
www.domein.nl/index.asp?land=nl&id=3&cd=381
Door URL rewriting toe te passen, kun je naast de nodige identificatienummers door te geven, ook eenvoudig namen of titels in de URL verwerken:
www.domein.nl/nl/bakker/brood

Indien dit soort URL's terug komen in de zoekresultaten, kan men direct overzien of ze op een pagina binnen zouden komen die overeenkomt met waar ze naar zoeken, de inhoud is namelijk voorspelbaar (want het zal hoogstwaarschijnlijk over een brood van de bakker gaan, waarbij het daadwerkelijk om een brood gaat). De URL bevat daarnaast geen query's of rare leestekens, het is leesbaarder en begrijpelijker voor de bezoeker, waardoor men een betere indruk kan krijgen van de opbouw en misschien zelfs omvang van een website.

Wilt u ook dat uw website omgezet wordt naar voor zoekmachines vriendelijker URL’s, neem dan contact met ons op voor een passende offerte gebaseerd op uw huidige website.